dinsdag 23 april 2019

...en een beetje van jezelf (Maggi Magic!).



Hoe uniek en authentiek kun je zijn? Je bent en blijft toch altijd het product van je ouders, je omgeving, het milieu waarin je opgroeit, de boeken die je leest, de plaatjes die je draait, wat je ziet, wat je ruikt, wat je hoort en wat je proeft. Wat je 'meekrijgt'. De bagage voor de rest van je leven. Dat wat je heeft gevormd. Dat pakketje schroot met een dun laagje chroom, dat je alleen zelf nog maar hoeft op te poetsen en dat maakt tot wie jij bent.

Maar in de basis heb je toch vaak dezelfde houding, dezelfde oogopslag. Die mond, die lach. Een bepaalde motoriek. Je stem. Meer specifiek het karakter: het driftige en het sociale, het nuchtere maar ook het nerveuze, maar misschien net even anders? Op jouw manier. Precies hetzelfde zal het nooit zijn. Je wil toch je eigen keuzes maken, je eigen smaak ontwikkelen. Jezelf afzetten tegen de dingen waar je je aan ergert, die je veracht of zelfs haat of die je gewoon een beetje stom vindt...

Die reclamejongens - ze zijn soms zo dom nog niet - hebben daar ooit een mooie inzicht voor bedacht. Een zinnetje waarbij je kunt terugvallen op al het goede van vroeger en iets eigens aan kunt toevoegen. Kortom, je hele 'zijn' is eigenlijk gewoon een beetje van Maggi en een beetje van jezelf.

Pad Thai van Ngoc* en een beetje van mezelf... (4 pers.)

Ingrediënten
240 gr rijstnoodles
300 gr kip(dij)filet
250 gr taugé
1 kleine winterwortel (julienne gesneden)
1/2 bosje lenteui
1 teentje knoflook
1 rode peper (in dunne ringetjes)
2 el (bruine) suiker of palmsuiker
1/2 tl zwarte peper
1,5 el Maggi (ouderwetse soeparoma)
2 el oestersaus
2 el ketjap manis
2 el vissaus
1 el sesamolie
2 eieren
Wokolie

On the side
1 Limoen
Gedroogde chili pepers
Gehakte pinda's
Vissaus
Verse koriander

* Ngoc's Cooking Class, Xuanmai Garden Resort, Pakse, Laos

Kook de noodles beetgaar. Snijd de kip in kleine stukjes.
Gebruik een goede wok en bak de kip op een hoog vuur in een scheutje wokolie. Voeg knoflook, suiker en ketjap toe en bak dit mee. Voeg de koude beetgare noodles toe en schep regelmatig om. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren daarin. Roerbak de eieren plaatselijk tot een soort scrambled eggs en schep alles door elkaar. Voeg de julienne van wortel, taugé, rode peper en lenteui toe, samen met de oestersaus, vissaus, peper en niet te vergeten de Maggi! Roerbak alles nog eens lekker door elkaar en proef. Voeg eventueel nog wat Maggi of vissaus naar smaak toe.

Schep in een kom of diep bord en strooi er wat gehakte pinda's over. Gedroogde chili, koriander en vissaus naar eigen behoefte toevoegen.

Rod Steward - Maggie May

Geen opmerkingen:

Een reactie posten